I Norge kan du reise på campingferie både sommer og vinter. Vanskelig å velge? Prøv litt av alt. Du kan prøve fiskelykken i utallige elver, vann og fjorder, besøke lekeland og dyreparker som barna aldri blir lei av, slumre på svaberg eller dra på sommerski! Mulighetene er mange og campingplasser finner du i hele landet, om du så velger ferie ved fjorden, på fjellet, ved havet eller vil ta en rundreise i vår varierte natur. NHO Reiseliv har klassifisert campingplassene fra en (*) og opp til fem (*****) stjerner. Hyttestandarden bedømmes på samme måte, uavhengig av campingplassen, fra en (*) til fem (*****) stjerner.

Se etter dette skiltet
i resepsjonen. Det viser at bedriften
er klassifisert og godkjent

Mobile-homes-camping-Finnmark-Norway-318

 

 

 

Les mer om:

campingferie

hytteferie

dyr

bobiler

campinggass

fiske

campingsjekker

bevegelseshemmede

CAMPINGFERIE

Det er høy kvalitet på norsk campingferie og i denne campingguiden
finner du all informasjon du trenger for å kunne planlegge din
campingferie i Norge.Vi har tildelt hver campingplass en plasskode (2 bokstaver + et nummer) samt en kartreferanse, slik at man raskt kan finne den enkelte campingplass på kartet eller i guiden. Campingbedriftene er barnevennlige og mange plasser kan tilby aktiviteter, utflukter og mye mer som kan bidra til en aktiv ferie full av opplevelser. Priser på campingovernatting med campingvogn, bobil eller telt varierer i de enkelte stjerneklassene.2–3 stjerners bedrifter koster fra 80–160 pr. boenhet pr. døgn. 4–5 stjerner koster fra kr. 120–400 pr. boenhet pr. døgn. Åpningstid er vanligvis fra kl 07.00 til kl 23.00. Flere av de største campingbedriftene har døgnvakt.

VINTERCAMPING

Vintercamping blir stadig mer populært med både campingvogn og
ikke minst bobil. I Norge fins det svært mange campingplasser som er godt utstyrt for vinterlig opphold. Eget sanitæranlegg, mulighet for hytteleie, tilrettelagt med strøm til oppvarming og gode aktivitetsalternativ for barn og voksne i alle aldre.Vintercampingplasser er ofte plassert i nærheten av vintersportsanlegg med alpin-, langrennsløyper og aktiviteter for aking og snowboard. Se etter symbolene under den enkelte campingbedrift. Husk! Det lønner seg alltid å ringe på forhånd for å sjekke forholdene og å bestille strømplass
.

HYTTEFERIE

Du behøver verken telt, bobil eller campingvogn for å ha en alle tiders campingferie i Norge.De fleste norske campingplasser leier ut hytter, se etter symbolet +. Mange campingplasser leier ut hytter av god standard ofte med bad,
soverom, stue, velutstyrte kjøkken og bekvemmelig norsk interiør. Hytter finner du over hele landet i flotte omgivelser. Du får leid alt sengetøy på stedet eller du kan ta det med selv. Pris på hytter pr. døgn ligger fra kr. 250–1000,– alt etter størrelse, utstyr og komfort.Vær oppmerksom på at hyttenes stjernestandard bedømmes uavhengig av campingplassens standard. Dvs. at en 2-stjerners campingplass godt kan ha 5-stjerners hytter.

FINE FORHOLD FOR BOBILER
Bobiler hører til på campingplassene. Her får campingturistene sikkerhet og overvåkning.Reiser man med bobil i Norge, er det godt å vite hvor man enkelt og greit kan få løst problemet med avfall og spillvann, og hvor man kan få fylt drikkevann.Se etter symboletunder den enkelte plass.Priser kan variere, så husk å spørre i resepsjonen.
Flere og flere campingplasser har anlagt spesielle områder med forsterket underlag, som sikrer bobilen en problemfri parkering.
DYRInnførsel av dyr -På grunn av faren for bl.a. rabiessmitte gjelder svært strenge regler for innførsel av hunder, katter og andre dyr. -For informasjon, kontakt norsk ambassade eller konsulat, eller:Mattilsynets Hovedkontor
Postboks 383, 2381 Brumundal. Internett: www.mattilsynet.no
Tlf.: 06 040 eller +47 23 21 68 00.
BEVEGELSESHEMMEDE
De fleste 3 stjerners campingplasser har toalett og dusj for funksjonshemmede.
Alle 4 og 5-stjerners campingplasser har toalett og dusj for funksjonshemmede. Se etter symbolet under den enkelte plass
.

FISKE

FISKEKORT
Retten til å fiske etter innlandsfisk, kreps, laks, sjøørret og sjørøye i vassdrag tilhører grunneier. Dette gjelder enten det er private grunneiere, statsallmenning (fjellstyrer) eller statsgrunn (Statskog). Fiskekort kan kjøpes i nærheten av fiskeplassen, hos grunneier, sportsforretninger, turistkontor, campingplasser osv. Kortet gir ofte opplysninger om når, hvor og hvordan en kan fiske. Vanligvis kan en velge mellom døgn-, todøgn-, uke – og sesongkort.

SPORTSFISKE I SJØEN ER GRATIS

Det stilles ikke krav om betaling av fiskeravgift eller kjøp av fiskekort for fritidsfiske med stang eller håndsnøre etter saltvannsfisk. Det samme gjelder for fiske i sjøen etter sjøørret, laks og sjørøye.

FISKETURISME I NORGE

Utførselsbegrensing for fisk og fiskeprodukter
Fra 1. juni 2006 er det ikke tillatt å utføre mer enn 15 kg fisk eller fiskeprodukter per person fra Norge. Fiskerimyndighetene krever at alle sportsfiskere skal følge gjeldende forskrifter om minstestørrelse på fisk, slik som det også gjelder for yrkesfiskere.Utførselsbegrensingene gjelder for både fisk som er renset og for bearbeidede produkter som for eksempel fiskefilet. Uavhengig av utførselsbegrensingen kan en fisker i tillegg til den tillatte mengden ta med en hel fisk (som trofé). Utførselsbegrensningen gjelder for alle, også for norske borgere.

CAMPINGSJEKKERCampingsjekk er et nytt tilbud til bilturister til Norge.
En campingsjekk gjelder som betaling for:
1 overnatting med telt/bobil/campingvogn med inntil 5 personer pr. enhet. Elektrisitet er ikke alltid inkludert og må betales kontant på stedet. Campingplasser som tar imot sjekker i Norge er merket med i campingguiden. Se på internett: www.camping.no og www.campingcheque.com
CAMPINGGASS
Du kan kjøpe campinggass hos Statoil og AGA AS som har stasjoner i hele Norge.
AGA AS
Tlf.: +47 23 17 72 00 – Fax: +47 22 02 78 04.
Internett: www.agapropan.no