Vinter

Published on April 5th, 2017 | by admin

0

Hemsedal

Hemsedal er en av de beste skistedene i Nord-Europa med sine 51 bakker og 24 heiser. Beliggenheten midt mellom Oslo og Bergen sikrer at snøforholdene er stabile og gode i Hemsedal fra november til mai. Hemsedal har to skisentre; Hemsedal Skisenter og Solheisen Skisenter.

Hemsedal Skisenter har bakker som passer nybegynnere såvel som erfarne skikjørere. Hemsedal har totalt 24 heiser og 52 bakker med ulike vanskelighetsgrader, fra grønne til svarte løyper. Se løypekart.

Det finnes flere terrengparker, med forskjellig vanskelighetsgrad. Parkene er godt kjent blant snowboardere og skientusiaster over hele verden.

Er du tidlig oppe om morgenen kan du melde deg på morgen-skikjøring. Her kan du være en av de første til å suse nedover tre ulike, nypreppede løyper hver lørdag fra begynnelsen av februar til slutten av mars. Det er også kveldskjøring i ni flombelyste bakker fra begynnelsen av desember til begynnelsen av april.

Ikke langt fra Hemsedal Skisenter (rundt 10 kilometer), i Grøndalen, finner duSolheisen Skisenter. Solheisen har tre heiser og seks bakker og er et perfekt sted for de som ønsker roligere omgivelser.

For barna

Barneområdet på Hemsedal Skisenter er det største av sitt slag i Norge. Dette er et perfekt sted for barna å ta sin første tur ned skibakken eller for nybegynnere som ønsker en myk start.

Her finner du også aktivitetsparken Gaupeland hvor barna kan leke i snøen, kjøre kjelke og kjøre karusell. I tillegg er det muligheter for barnepass i Revehiet (for barn fra 6 måneder og oppover).

Revehiet midt i skibakken tar imot barn fra 6 måneder. Vi ligger lett tilgjengelig for deg som er på ski, over Skistarshop i baseområdet

Heiskort

Heiskortet for Hemsedal gjelder både på Hemsedal Skisenter og Solheisen Skisenter. Bestiller du kortet online får du 5 prosent rabatt og gratis kveldskjøring. Barn fra 0-6 år kjører gratis om de bruker hjelm.

I Hemsedal må du kjøpe SkiPass-kort for alle heiskort. Det koster 45 kroner og kan brukes igjen neste gang du er i Hemsedal eller på en annen Skistar-destinasjon.

 

Skiskole

Benytt oppholdet til å forbedre skiferdighetene. Slik får du en tryggere og morsommere opplevelse i bakken. Du kan velge mellom to skiskoler; Skistar Skischool Hemsedal og Sk’Easy.

Langrenn

I Hemsedal finnes det 120 kilometer maskinpreparerte løyper i dal- og skogsterreng og 90 kilometer merkede høyfjellsløyper.

På Ulsåkstølen ved ruten Helsingvatn rundt, og Flævasshytta (åpner uke 7) ved ruten Beihovdløypa, kan du nyte en vaffel og noe varmt å drikke.

Off-piste

Hemsedal er et populært sted for off-piste kjøring. Du kan bli med på guidet tur med Norske Opplevelser eller Norgesguidene og lære mer om off-piste, samt sikkerhet og lokale forhold.

Husk at du alltid må ta hensyn til rasfaren før du legger ut på tur og at all off-piste kjøring er på eget ansvar. Om du ikke kjenner området bør du stå sammen med andre som er lokalkjente eller leie en guide.


About the AuthorBack to Top ↑
  • Annonser


UA-30898447-1