Din fjord

Hør lyden av breen. Kjenn lukten av en foss. FjordNorge er ikke et sted. Det er en følelse. Din følelse. Du tror det ikke før du opplever det.

Du reiser ikke til attraksjonene i FjordNorge. Du reiser gjennom dem. Her finnes ingen transportetappe. Reisen – enten du drar langs veier, med tog eller på fjorden – i seg selv er en opplevelse. Det stadig vekslende landskapet – fjellene, breene, fjordene, fossene – har tiltrukket seg gjester fra hele verden i flere hundre år.
Du drar fra høydepunkt til høydepunkt, men det er helheten som er attraksjonen. Naturens dimensjoner gjør noe med perspektivet. De storslagne fjellsidene som forteller hvor små vi er. Det vakre i de små detaljene.
De plutselige overraskelsene, som minner oss på hvor rikt livet er.

Fjordene er ikke et sted i Norge. Det er et sted i verden. Geirangerfjorden og Nærøyfjorden har fått UNESCO verdensarvstatus som kulturlandskap.

National Geographic hevder dette er det verdensarv-området som blir best ivaretatt. Hvorfor? Fordi FjordNorge ikke er en kulisse, men et samfunn. Et levende landskap, der mennesker og natur lever i gjensidig avhengighet.
Gjennom alt dette svinger det seg veier. Bak hver sving, et nytt utsiktspunkt. Stadige vekslinger mellom høyfjell og frodig lavland. Små bygder hvor livet blir rikt med enkle midler. I FjordNorge finner du 10 av 18 nasjonale turistveger. Opplevelsesruter, hvor landskapet spiller sammen med moderne arkitektur. En vei gjennom kontraster og overraskelser. En vei gjennom en historie om å leve sammen med naturen. Langs fjorder. Over fjell. Langs en storslått kystlinje.

Gjennom et landskap som er skapt for å utforskes. Ikke bare et sted. En opplevelse. Din opplevelse.

Fjordbyene
I FjordNorge er naturen en del av byen, og byen en del av naturen. Små, store samfunn i nærkontakt med fjordene og kysten.

Byene i FjordNorge speiler vestlendingens personlighet. De er formet av landskapet, omringet av hav, kulturlandskap og fjell. Som besøkende vil du erfare at fortiden og det moderne bylivet lever side om side.
Byene er preget av lang historie knyttet til sjøfart og fiskehandel, men også av teknologi og fremtidsrettet næringsliv. Et rikt kulturliv finner sin inspirasjon i lokale tradisjoner og internasjonale impulser.

Det finnes også flere andre byer i FjordNorge som byr på fantastiske opplevelser. Kristiansund, Molde, Florø og Haugesund er eksempler på andre bysamfunn med sjarm og egenart. Fellesnevneren er den samme.
Gjestfrihet, rik historie og spennende opplevelser. Med naturen like utenfor bygrensene

Bergen
Bergen er selve inngangsporten til fjordene. Men sin plassering midt mellom Hardangerfjorden og Sognefjorden er den tradisjonsrike kultur- og handelsbyen det perfekte utgangspunkt for dagsturer til noen av regionens største naturattraksjoner. Byen er rik på opplevelser. Den tradisjonsrike Bryggen, like ved byens livlige fisketorg, står på UNESCOs verdensarvliste. I et kompakt, fotgjengervennlig sentrum finnes et rikt kulturliv og spennende aktiviteter for barn. Med gondolbane eller fjellheis kommer du deg enkelt opp på to av de syv fjellene som omkranser bykjernen. Her kan du nyte den fantastiske utsikten, eller gå en fjelltur og avslutte med en kortreist matopplevelse på en av byens gode restauranter

Stavanger
Stavanger ligger omgitt av grønt, fruktbart kystlandskap i kort avstand fra den dramatiske naturen i Lysefjorden. Her finner du noen av regionens ledende restauranter, kjent for sin kreative bruk av kortreiste råvarer. Gammel
trehusbebyggelse og sjarmerende handlegater utgjør hjertet i et moderne, internasjonalt bysamfunn. Stavanger er et flott utgangspunkt for dagsturer til Lysefjorden, og de spektakulære fotturene til utsiktspunkter som Preikestolen
og Kjerag. Barnefamilier vil kanskje vurdere et besøk i Kongeparken, den største opplevelsesparken i FjordNorge. Spennende museer lærer deg om alt fra vikinghistorie til moderne oljeproduksjon. Like utenfor byens grenser
finner du lange, deilige strender med flotte surfebølger.

Ålesund
Ålesund ligger spektakulært plassert på smale øyer, der fjordene på Sunnmøre møter havet.
Byen har en lang og interessant historie, og er kjent for den unike jugendstilen som preger arkitekturen i sentrum, etter at byen ble bygget opp fra grunnen etter den ødeleggende bybrannen i 1904. Beliggenheten er et unikt utgangspunkt for et mangfold av aktiviteter og opplevelser. Med sentrum som utgangspunkt kan man med en times reisetid oppleve alt fra storhavet, unike øysamfunn, og vakre fjorder med stupbratte fjellsider som stuper rett ned i sjøen. Ålesund er også et fantastisk utgangspunkt for utforskning av tindepanoramaet i Sunnmørsalpene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *