Lofoten

Bli med på havrafting i Trollfjorden, fisk en ekte lofot-torsk, opplev ørnesafari på havet og besøk Lofotr Vikingmuseum når du er i Lofoten.

Natursafari

Hver høst svømmer silda og spekkhoggerne opp til Tysfjord og Vestfjorden, hvor de skal tilbringe vinteren. Fra midten av oktober til midten av januar blir det arrangert natursafarier i Lofoten. Det benyttes store passasjerbåter eller gummibåter på safariene, hvor målet er å komme tett på naturlivet i Lofoten og observere blant annet spekkhoggere og havørn.

Opplev nordlyset

Lofoten er et av de beste stedene i verden for å oppleve nordlyset. Ønsker du mer inngående kunnskap om dette naturfenomenet, kan du besøke Polarlightcenter i Laukvik. Vil du være sikker på å få se nordlyset, finnes det en sms-tjeneste som forteller når det vil vise seg.

Reis tilbake i tid på Lofotr Vikingmuseum

Opplev vikingtiden slik den virkelig var. Ved Lofotr Vikingmuseum på Borg har arkeologer gravd frem rester etter det største huset som noen gang er funnet fra vikingtiden. Huset skal ha vært setet til en av de mektigste høvdingene iNord-Norge. Bygningen er 83 meter lang og har blitt rekonstruert som et levende museum, med arkeologiske funn, håndverk, utstillinger og husdyr.

Dra på fisketur

Dra til sjøs og prøv fiskelykken! Opplev spenningen og atmosfæren ombord i fiskebåten, og la deg bergta av det unike, lofotske landskapet. Hver vinter reiser hundrevis av fiskeentusiaster til Lofoten for å delta i VM i skreifiske.

Smakfull tørrfisk

Er det én ting du må smake når du er i Lofoten, er det tørrfisk. Tørrfisk er hovedingrediens i flere smakfulle retter som serveres på restaurantene i Lofoten. Besøk for eksempel Børsen Spiseri i Svolvær for et skikkelig tørrfiskmåltid.

Spill golf dag og natt

Nærheten til havet, de røffe Lofot-fjellene og det stadig skiftende, arktiske lyset gjør Lofoten Golf Links på Hov til noe mer enn bare en golfbane. Her kan du spille golf i midnattssol. Fra midten av mai til tidlig august kan du spille golf dag og natt – ja, i 24 timer om du vil.

Vandring og sykling

En sykkeltur i Lofoten byr på unike naturopplevelser. Med riktig bekledning og utstyr kan du sykle Lofoten rundt også utenom den travle sommersesongen. Lofoten har et forholdsvis lett sykkelterreng, men husk at veiene kan være sterkt trafikkerte om sommeren.

Vandrerutene og fjellturene i Lofoten går fra de enkle til de mer utfordrende, og alle er garantert å gi deg naturopplevelser som tar pusten fra deg.

Havrafting

Åpent hav, bratte fjell, trange sund og små holmer. Skiftende lys og krystallklart vann. Gummibåtene som benyttes er robuste og førerne er erfarne sjømenn som kan fortelle anekdoter og vise gjemte perler underveis.

Kajakk

Den britiske avisen The Guardian har kåret Lofoten til å være blant de ti beste stedene å padle havkajakk i verden. I kajakken kommer du tett på naturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *