Oslo

Med sin tusenårige historie er Oslo den eldste hovedstaden i Norden. Innerst i en av Norges vakreste fjorder ligger byen – omkranset av øyer og skogkledde åser. Oslo har mer enn 600 000 innbyggere og er nasjonens økonomiske, politiske og kulturelle sentrum. I hjertet av byen gjennomgår Oslo et av de største utviklingsprosjektene noensinne, hvor målet er å åpne forbindelsen mellom sentrum og Oslofjorden. Fjordbyen gir rom til museer, rekreasjonsområder, boliger og restauranter i et område som tidligere var forbeholdt havneaktivitet og veier.

Oslo har museer og attraksjoner i verdensklasse, deriblant Operaen, Astrup Fearnley museet, Munch-museet, Vikingskipshuset, Kon-Tiki museet, Frammuseet, Norsk Folkemuseum, Nasjonalgalleriet, Vigelandsparken, Nobels Fredssenter og Ibsenmuseet. Like utenfor byen ligger TusenFryd, Norges største fornøyelsespark.

Oslo Pass er den enkleste og rimeligste måten å utforske byens museer og severdigheter. Oslo Pass gir deg gratis inngang til nesten alle byens museer og attraksjoner samt gratis offentlig transport (buss, tog, trikk, T-bane og ferge) og gratis parkering på offentlige parkeringsplasser. I tillegg tilbyr Oslo Pass en rekke rabatter på ulike produkter, sightseeing og aktiviteter.

Foto: Bjørn-Eirik Østbakken – Visitnorway.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *