Topp 5 sommeraktiviteter i Romsdalen

Romsdalen er en av Norges vakreste daler med elva Rauma som slynger seg nedover dalen. Her finner du blant flere majestetiske fjell, Trollveggen som er Europas høyeste loddrette fjellvegg der høyeste punkt er 1788 moh. Den loddrette delen av Trollveggen er på hele 1000 meter. Vi har snakket med Trygve Leren på Trollveggen Camping, og han har gitt oss 5 gode tips til aktiviteter i Romsdalen i sommer.


1. Romsdalseggen

Er du så heldig at du befinner deg i Romsdalen i sommer, bør du ta turen over Romsdalseggen. Da går du midt i Norges vakreste fjellverden, med en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer: Her har du fjell og fjord, tinder og fosser på alle kanter.


Foto: H. Bakke


2. Trollveggen Besøkssenter 

Trollveggen Besøkssenter har en kafeteria med spektakulær utsikt mot Trollveggen. Her finner du også en liten kinosal med film om Trollveggens dramatiske historie samt mulighet for å handle souvernirer.

Besøk Trollveggen Besøkssenter


Foto: Trollveggen Besøkssenter


3. Trollstigen

Bare noen få kilometer nordvest for Trollveggen Camping kan man kjøre Norges mest kjente turistvei, RV63. Trollstigen er et av Norges fremste turistvei-ikon, og byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålssvingene som slynger seg opp etter fjellsiden.

Kjør den spektakulære Trollstigen


Foto: Øyvind Heen


4. Fjellvandring i Romsdalsalpene

Turområdet Romsdalen byr på slake turer nede i dalene, flotte familieturer i fjellet og en rekke toppturer til de fantastiske Romsdalsalpene. Dette bildet er tatt fra Litlefjellet med Trolltindene i bakgrunnen.


Foto: Øyvind Heen


5. Raumabanen

Ta med deg familie og venner på en togtur med Raumabanen opp vakre og ville Romsdalen. Her kjører du forbi Trollveggen og Kylling bru. I følge Lonely Planet er du da så heldig at du befinner deg på «verdens fineste togtur».

Bestill togturen her

Foto: Leif J. Olestad

Takk for gode tips, Trygve! Se her for flere tips om hva du kan se og gjøre i nærheten av Trollveggen, i Åndalsnes og i Romsdalen. Når du ferierer i Romsdalen, bo på Trollveggen Camping så kan du nyte utsikten mot Trollveggen samt den spektakulære fjellkjeden Trolltindene.

Toppbilde: Trollveggen Camping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *