Topp 5 sommeraktiviteter i Skudeneshavn

Helt ytterst på sørspissen av Karmøy på Vestlandet, finner du den sjarmerende byen Skudeneshavn. På 1800-tallet skapte sildefisket hektiske tilstander i byen og det er i dag bevart rundt 130 hus og sjøhus fra den tiden. Fra Skudenes Camping tar det 10 minutter å gå inn til sentrum. Vi har snakket med Lars Andreas på Skudenes Camping og han anbefaler 5 sommeraktiviteter i nærområdet.

1. Viking for en dag

Her kan du kle deg ut som en viking og oppleve hvordan livet var i vikingtiden. Hva spiste vikingene og hvordan bodde dem? Hvordan ble barna sterke nok til å bære sverd og tunge skjold?

Prøv deg som viking for en dag

Foto: Per Inge Eriksen og Stian Johannesen

2. Skudeneshavn Fritidspark

«Tarzanparken» ved Skudeneshavn skole er topp for aktive barn som søker utfordringer. Anlegget tilbyr mange varierte aktiviteter innenfor balanse og klatring og passer for barn i alle aldre.

Ta med deg barna i «Tarzanparken»

Foto: Inger K  Haavik

3. Lek i sand og vann

Ingenting er som å besøke våre lange silkemyke badestrender på en flott sommerdag eller gå tur langs langstrakte Åkrasanden i ruskevær!

Våre lokale «sydenstrender» inviterer til hvit sand og klart vann, og er ideelle for bading, sandslottbygging og drageflyging.

God bading!

Foto: Per Inge Eriksen og Stian Johannesen

4. Skudenes Bryggeri

Det er et lite mikrobryggeri i Skudeneshavn rett ved vår campingplass.

Skudenes Bryggeri leverer og produserer øl for endel restauranter og utesteder på Karmøy, og de holder smak/ølbryggekurs for de som ønsker å lære mer om dette.

Besøk Skudenes Bryggeri

Foto: Svein Andre Waage

5. Skudefestivalen

Skudefestivalen er Norges største kystkulturfestival og foregår første helgen i juli.

Festivalen samler ca. 35 000 besøkende og rundt 600 båter i alle kategorier: trebåter, veteranbåter, lystbåter, småbåter og seilskuter.

Opplev Skudefestivalen

Foto: Per Inge Eriksen og Stian Johannesen

For mer informasjon om hva som skjer i Skudeneshavn og på Karmøy i sommer, se her. I Skudeneshavn, bor du på Skudenes Camping.

Foto toppbilde: mastromonica/Foap/Visitnorway.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *